Miljöpartister behöver gå i terapi efter att ha blivit överkörda av klimatskeptiska socialdemokrater

https://www.dn.se/sverige/hemliga-spelet-bakom-sveriges-klimatpolitik/
En dryg mil söder om Stockholm slingrar sig väg 259 fram mellan kohagar, sjöar och naturreservat med vildvuxen skog. Här ska en fyrfilig motorväg dras för att ge plats åt ökande biltrafik, enligt Trafikverkets planer. I strid med de svenska klimatmålen, konstaterar myndigheten själv.

Den 12 augusti i år publicerar DN en granskning av Tvärförbindelse Södertörn, som motorvägsprojektet kallas. För miljöpartister är det smärtsam läsning. Naturvårdsverket har uppmanat regeringen att pröva om motorvägen verkligen är förenlig med klimatlagen. Men regeringen säger nej – projektet får rulla vidare. Den som skriver under beslutet är klimatminister Per Bolund (MP).

Det blir droppen som får bägaren att rinna över. Efter att granskningen publicerats kontaktas DN av ett flertal miljöpartister som alla beskriver samma sak: en växande frustration över hur regeringssamarbetet fungerar. Över hur MP, enligt källorna, tvingas stå till svars för politik man egentligen vill ta avstånd från.

%d bloggare gillar detta: