Det självgoda MC-folket

Det finns många i Lidköping och annorstädes som känner sig så himla häftiga, märkvärdiga och rent av löjligt malliga när de i läderutstyrsel kommer susande på sina svindyra motorcyklar. Det tycks som att de vore berusade, av maktkänsla.

Risken finns att de nyfrälsta (både kvinnor och män) börjar se upp till andra figurer som färdas på motorcykel, figurer som ägnar sig åt den grövsta typ av brottslighet som samhället har att lagföra.

Jag har till och med mött MC-folk som inbillar sig att de skall kunna omvända de som tillhör kriminella MC-gäng – genom att umgås med dem. Men resultatet av en sådan naivitet är isåfall det att omvändaren lockas över till fel sida, den där MC-åkandet slutar vid porten till Hall eller den till Tidaholmsanstalten.

%d bloggare gillar detta: