Hörnsoffan och Sofie Propp

Vi försöker sälja en hörnsoffa som vi har stående i gästrummet. Forumet för försäljningen är en lokal grupp på nätet.

Den tilltänkte köparen dök dock aldrig upp , trots att vi hade gjort upp att denne skulle komma. Hade hen bara ringt och sagt att hen ångrade sig hade det givetvis varit helt ok, men detta att bara utebli kan väl nästan betecknas som ett asocialt beteende.

Det är inte så att man vill att soffköparen skall åka på en propp men i sammanhanget kommer jag osökt att tänka på Soffipropp, eller rättare sagt Sofie Propp, dvs den låt som Sten-Åke Cederhök skrev åt Sonja Hedenbratt och som framfördes i Jubel i busken.

Den som går in på Youtube kan hitta låten där:

En galen käring är hon, denna Sofie Propp.

Men det hon och gubben ägnar sig åt passar nog bättre att göra i en bäddsoffa än i en hörnsoffa, dvs det där som det behöver sättas stopp för!! (Men Anne påstår att vår hörnsoffa egentligen är en sorts bäddsoffa, vilket måhända kan bidra till mer jubel i busken).

%d bloggare gillar detta: