Om Skogshyggehyddan och om långt gången röta i den svenska folk(s)ta(m)men

Det ryktas om trädfällning inne på Skogshyddans område. Det är bara att hoppas att åtgärden motiverades av röta, och absolut inget annat.

Under dagens tågresa från Stockholm till Skaraborg fick vi syn på ett kolossalt hygge alldeles öster om Katrineholm. Om jag har fått rätt underrättelser handlar det inte om ”normalt” skogsbruk utan om ren skövling. Den forna skogsmarken skall bli industrimark.

Jag fann det här inlägget från 2020 på Facebook. Kampen var således förgäves.

Inte blir det roligare när bussen från Skövde närmar sig Lidköping och den makabra skövlingen av Kartåsskogen dyker upp.

I ärlighetens namn borde de natursköna målningarna på Stockholm C bytas ut. En målning från ödeläggelsen i våra skogar skulle tydliggöra den förfärliga röta som har trängt djupt in i folkstammen. Målningarna bör signeras (s) + (m).


%d bloggare gillar detta: