Att färdas med tåg är ett civiliserat sätt att resa, såvida inte Kafka vill ha ett finger med i spelet.

”Att färdas med tåg är ett civiliserat sätt att resa”. Så uttalade sig en icke-klagande resenär på Stockholm C på TV igår. Bloggaren håller med. Och några bilresor utanför gamla Skaraborg kommer aldrig på fråga. Korsar man ”gränsen” är det tåg som gäller.

Men det kaos som har drabbats Statens Järnvägars trafik nu inför julen ter sig rent Kafkaartat. Ett av våra barn med familj hade en bokad resa. Men så dök det upp ett mail att de var ombokade till ett annat tåg av SJ – men inte till vilket tåg och inte heller till vilken vagn eller vilka platser. Och alla kanaler för kontakt med SJ var blockerade av resenärer – sannolikt drabbade av liknande svårigheter.

Någon dag senare löste det sig, även om de nu lär får gå upp i svinottan för att hinna ta sig till stationen innan avgång.

Återresan kan säkert bli ett kapitel för sig.

%d bloggare gillar detta: