Vi kan ”tacka” miljöpartiet för beskedet att upprustningen av Kinnekullebanan skjuts på framtiden


Det är miljöpartiet (och Thomas Enroth) som är höghastighetsbanornas stora tillskyndare. Men sådana banor är svindyra att bygga vilket redan märks i den nya plan som Trafikverket har presenterat. Pengarna räcker inte till underhåll och upprustning av Sveriges befintliga järnvägar.

Byggkostnad på uppåt 800 miljarder nämns för att förverkliga miljöpartiets drömmar. Men de drömmarna kan bli en mardröm för oss mer jordnära människor, vi som vill kunna resa med tåg men som inte har så himla bråttom som de där som påstår sig värna de gröna värdena (men knappast inte gör det).

Vi får hoppas att Riksdagen ger i uppdrag till Trafikverket att ändra i sina planer. Annars är risken stor att vi bara har tre järnvägar i Sverige i Framtiden- höghastighetsbanorna mellan våra tre största städer.
Om miljöpartiets obegripliga dröm går i uppfyllelse.

Annons
%d bloggare gillar detta: