Villa Videbeck är nog inget vidare ställe att hamna på

Merparten av de demenssjuka i Lidköping har haft sitt boende förlagt mitt i naturen – som på Tallskogen. Korttidsvården har befunnit sig i lokaler tillhörande Ågårdsskogens Vårdcentrum.

Men nu blir det ändring. Den helande naturen ersätts av stenplattor.

En sådan ogästvänlig boendemiljö kan måhända komma att gillas när de som nu är i 40-årsåldern och bor i hårt stensatta villaormråden kommer upp i demensåldern.

De som nu befinner sig i högriskålder för att utveckla demens har ofta haft livgivande trädgårdar runt sin bostad. Att då behöva hamna på Villa Videbäck är nog inget vidare.

Bloggaren har haft möjlighet att bevittna hur bra de dementa med behov av Korttidsvård hade det på ÅVC – de som kunde gå rakt ut i den grönskande trädgården. Nu är det slut på det. Enligt fotot i NLT liknar det mer en rastgård på en av våra slutna anstalter.

Bloggaren undrar om de som har planlagt Villa Videbeck bor i sådana där villor som omges av sten, asfalt, pooler, soldäck, fordon av alla de slag (troligen även en Jetski) – men inte mycket till trädgård.

Projektlaget ger sin bild: https://www.projektlaget.se/villa-videbeck/

Men planerarna har med all sannolikhet inte bott hos nunnorna i Florens och sett deras hälsobringande Villaträdgård. Ett minne för livet.

Observeras bör att de som arbetar i den kommunala vården i Lidköping är ytterst kompetenta i sin yrkesutövning. Ingen skugga må falla över dem

%d bloggare gillar detta: