Landets journalister måste fokusera på viktigare saker än städ

Det finns hur många allvarliga saker som helst i vår värld för journalisterna att fördjupa sig i (som psykopaten Putins hotfulla agerande och de allvarliga klimatförändringarna). Och sådana allvarliga saker fyller vår utmärkta statsministers alla dagar.

Men istället lägger journalisterna fokus på statsministerns städhjälp! Värst är det i ”Efter fem” i TV4, ett nyhetsprogram som försöker locka tittare med spekulativa inslag, med snudd på ren underhållning (så att ägarna kan få in ännu mer reklampengar).

Nu på morgonen var det ett inslag på Radion om att Polisen prioriterar ner akuta rattfyllerianmälningar. De hinner inte rycka ut pga allt annat pågående elände.

Polisen har åtminstone en rimlig förklaring (resursbrist). Dammråttorna lämnar de definitivt åt sitt öde.

Jag skulle aldrig komma på tanken att anlita städhjälp men gjorde jag det skulle det bli ett etablerat företag. Och visst vill man att de anställda skall ha rätt lön och vistas legalt i landet. Men vem frågar om sådana saker när det är aktuellt att anlita externa tjänster? Inte gjorde vi det när lägenheten renoverades, men att rotavdragen godkändes får ses som ett gott tecken!

%d bloggare gillar detta: