Demokratiskt fattade beslut utesluter inte att besluten innebär en omfattande skövling

Och den där otäcke Bolsonaro i Brasilien, han som skövlar regnskog i en takt vi aldrig tidigare har skådat – även han valdes väl på ett demokratiskt sätt? Men menar Edvinsson att inte ens det som sker i Amazonas är skövling??


Jag tänker på vissa av de företag som har etablerat sig i det som en gång var den fina Kartåsskogen: Behövde verkligen blomsteraffären så enormt stora lokaler? Gick det inte att bygga om uppe i Liden?

Det finns ju inte ens gång- och cykelväg till Kartåsområdet. Obegripligt dåligt hanterat av ansvariga politiker.

Och den bilfirma där vi servar vår lilla hybridbil – vad var det för fel på lokalerna på Änghagen? Behövdes det verkligen över tio meter upp till taket inne i lokalen? Räckte det inte med tre meter? Varken lokaler för bilförsäljning eller själva bilarna behöver öka i storlek. Vad gäller bilarna behöver de bli betydligt mindre. Då kanske vi slutar upp med att släpa hem så mycket utrymmeskrävande och totalt meningslös bråte från butikerna.

Skogarna behövs för att skydda oss mot svåra klimatförändringar. Åkermarken för att mätta alla hungriga munnar. Det har politikerna att rätta sig efter. Om de inte gör det väntar rena apokalypsen, en apokalyps där allt annat än demokrati råder. Att vi har politiker som inte begriper det gör mig ytterst beklämd.

%d bloggare gillar detta: