Den som vill se Vårsalongens konstverk kan göra det här

(Hämtat ur Dan Backmans recension ”Den bästa vårsalongen på många år” i morgondagens SvD):

”Hanna Dahlbäcks känsligt målade norrländska landskap, i tjocka, brunlaserade träramar, är fina exempel på ett lågmält gestaltande utan några stora åthävor. Vill man går det att ana en Helmer Osslund i horisonten, fast viskande och med en pastellig palett.
Nils Danielssons akvarell ”Malmbanan” går förstås också att lokalisera till Norrland. En skickligt utförd akvarell som inte ligger Lars Lerin långt efter. Var han hämtat verkstadsinteriören som hänger bredvid vet jag inte. Inte heller om det är dåtid eller nutid. Också det en stämningsfull svartvit bild med några effektiva färgaccenter.
Ett mer realistiskt, för att inte säga fotorealistiskt, manér präglar Anette Björk Swenssons minutiöst målade tegelhusfasad. En tät och hotfullt ruvande bild av ett stycke svensk vardag med tallstammar och nerdragna persienner.”

https://www.svd.se/arets-varsalong-den-basta-pa-manga-ar

Här finns konstverken att betrakta:

https://liljevalchs.se/kalender/varsalongen2022/

%d bloggare gillar detta: