Urusla elbussar i Lidköping

Från bra mycket säkrare källor än de som sprider hemska lögner om Prins Daniel och Kronprinsessan Victoria på Stoppa Pressarna:

Beslutet av Västtrafik att köpa in kinesiska elbussar till lokaltrafiken i Lidköping har visat sig vara en katastrof.

Bussarna råkar ut för mängder av fel och det går knappt att få tag på reservdelar. Den värsta bussen av de 10 som inhandlades vägrar chaufförerna att köra. Det är den buss som är utrustad med ett dieselaggregat!!! för att hålla uppe värmen när det är kallt.

Det stinker avgaser i hela ”elbussen” och det har hänt att passagerare har ryckt i snöret långt innan de är framme. De står inte ut i avgasmolnen och promenerar hellre de sista kilometrarna hem.

I samma veva som dessa bussar köptes in fick även Borås och Uddevalla elbussar. Skillnaden var att de var tillverkade av Volvo i Sverige, inte av ett kinesiskt skitföretag. Men all skit skall ju hamna i Lidköping.

Västtrafik har gjort många dåliga upphandlingar – som de spårvagnar som köptes in från Italien – och rostade sönder på nolltid.

En källa uppger angående de oljetråg som är kopplade till elmotorerna på lidköpingsbussarna: Vid inspektion har det visat sig att dessa tråg har börjat fyllas av vatten. Vad det kan leda till vågar man knappt tänka på.

”Man lernt solange man lebt”, men detta ”man” gäller inte för de män som jobbar på inköpsavdelningen på Västtrafik. Det är då en sak som är säker.

Ytterligare ett misslyckat inköp som har drabbat och fortfarande drabbar Lidköpingresenärerna är tågen på Kinnekullebanan. Inte heller dessa håller måttet och ofta står fler på verkstad än de som är ute och rullar på linjen.

Det skulle inte skada om våra lokalpolitiker reste med bussar och tåg. De vet nog inget om dieselavgasluktande elbussar och andra underligheter. Men de verkar föredra bilen, som så många andra här i krokarna.

%d bloggare gillar detta: