En dyster lägesrapport


Citat ur Lars Wilderängs blogg:

”Dags för en allt dystrare säkerhetspolitisk lägesrapport. Allt fler västländer uppmanar nu sina medborgare att omedelbart lämna Ukrain – Finland, Storbritannien, USA, Danmark, Norge, Lettland, Nederländerna mfl, men inte svenska UD. Ryssland evakuerar sin personal från ambassaden i Kyjiv. EU-kommissionen uppger att Ryssland nu stryper gasleveranserna till Europa och EU i strid mot kontrakt. USA:s president Biden har beordrat omedelbara ytterligare förstärkningar till Polen och skickar 3 000 man från 82:a luftburna divisionen. Den nederländska ambassaden sätter upp en nödpunkt i Lviv nära Ukrainas västra gräns för att samla upp flyende nederlndska medborgare. USA frambaserar fyra F-22 Raptor (antagligen världens kraftfullaste jaktplan) till en flygbas i Polen. Norska polisen uppger att mänsklig aktivitet orsakade fiberkabelbrottet på den ena av två förbindelser till Svalbard.”

%d bloggare gillar detta: