Bloggaren river i Putins rötter

Bloggaren är inte helt bortkommen vad gäller släktforskning. I det här inlägget ämnar han klarlägga Putins rötter i Sovjetunionens underrättelsetjänst

Den ökända Tjekan föddes 1917. Det hände att motståndare flåddes levande av denna hemliga polis.

GPU tillkom 1922

1923 var det dags för OGPU

1934 tillkom NKVD som jobbade med metoder som massmord, tortyr, terror och liknande. Från 1938 var den fruktansvärde Berija dess chef.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Lavrentij_Berija

1946 tillkom MGB – också denna med Berija som chef

* NKGB existerade 1941 och dök upp igen 1943. Under de här åren fanns även GUGB. De båda tycks ha varit underavdelningar av NKVD

KGB existerade under åren 1954-1991. KGB var ett repressivt organ i kommunistpartiets (KPSS) tjänst med cirka 750 000 anställda. Ett mycket omfattande nätverk av miljontals informatörer och angivare användes för att fånga upp kritiska individers attityder och åsikter både i hemmen och på arbetsplatserna. Man sade att KGB var partiets sköld och svärd (jämför KGB:s emblem).

Putin utbildade sig till jurist med specialisering i internationell rätt!!!!! Juristutbildningen var en förutsättning för att nå den av Putin så eftertraktade anställningen vid KGB. 1985-1990 var han stationerad som spion i DDR.

https://www.bbc.com/news/magazine-32066222

Så här på Internationella kvinnodagen kan vi påminna om vad Berija (troligen en av Putins förebilder) tog sig för med unga kvinnor: Berija var i den samtida kommunistiska eliten och bland utländsk ambassadpersonal ökänd för sina sexuella övergrepp mot unga kvinnor, men verkligheten var mycket värre och omfattade inte bara organiserade våldtäkter av tonårsflickor utan även seriemord på de som gjorde fysiskt motstånd. Arrestering och avrättning var straffet för de flickor som överlevde våldtäkterna men vägrade att fortsättningsvis frivilligt ställa sig till Berijas sexuella förfogande.

%d bloggare gillar detta: