Mycket bra artikel i dagens DN. Den hänsynslöse skurken kommer inte att överleva det här som president.

https://www.dn.se/varlden/experter-putins-storsta-bakslag-efter-invasionen/

Kreml har drabbats av en rad allvarliga bakslag efter invasionen av Ukraina. Den sex mil långa militärkonvojen är fortfarande inte framme i Kiev samtidigt som Ryssland brottas med kraftiga sanktioner och skakas av inhemska protester.

President Putin har nu skapat en fullkomlig katastrof för Ryssland på alla plan, säger Tomas Ries på Försvarshögskolan.

I längden är det omöjligt att dölja för den ryska befolkningen vad som pågår i Ukraina, inte minst när familjerna får hem de döda soldaterna. Om sanktionerna leder till ett utbrett missnöje hos ryssarna i kombination med att de får veta sanningen om invasionen kan situationen bli ohållbar för presidenten som förlorar sin legitimitet.

Ries tror att demonstrationerna kommer att växa om några veckor och i sommar kan trycket ha byggts upp så pass mycket att Putin sitter löst.

Han kommer inte att överleva det här som president, det är bara en tidsfråga. Om den högsta ledningen omkring Putin uppfattar att han har begått allt för allvarliga misstag kommer de sannolikt att avsätta honom.

%d bloggare gillar detta: