Den tyska krutdurken

https://www.svd.se/tysk-smastad-hem-for-jattebasen-krutdurk

Visst är många oroliga. Vi vet att vi måste räkna med att vara ett första mål om ett kärnvapenkrig skulle bryta ut säger Ralf Hechler som är borgmästare i Ramstein-Miesbach med knappt 7 000 invånare. Samhället ligger alldeles intill flygbasen med dess 8 000 amerikanska soldater och deras familjer.

Ryska styrkor skulle exempelvis kunna feltolka Nato-förstärkningar till en allierad frontstat som ett försök att attackera dem i Ukraina, vilket skulle leda att de svarar militärt. Likaså finns det en risk för att ryska stridsflygplan kränker exempelvis polskt luftrum under pågående strid eller att ryska missiler slår ner i Polen. Kort sagt, Rysslands krig i Ukraina ökar risken för en olycka, ett misstag eller en felbedömning som utlöser ett krig mellan Nato och Ryssland. Inte minst eftersom Putins paranoida, personfixerade och autokratiska styre komplicerar saken.

%d bloggare gillar detta: