Man kan STRÄCKLÄSA, eller som i det här fallet – SKRÄCKLÄSA

https://www.svd.se/sa-skulle-sverige-kunna-dras-in-i-kriget

Artikeln i SvD gör mig närmast skräckslagen.

Ett skräckscenario bland flera i artikeln:

Generalmajoren Karlis Neretnieks, med lång erfarenhet från flera svenska försvarsinstitutioner, tror att ett eventuellt ryskt angrepp mot Sverige är kopplat till Putins intresse för Baltikum. Ett scenario, som Neretnieks ser framför sig, är att framförallt Gotland och Blekinge attackeras. På så vis byggs en mur runt Estland, Lettland och Litauen utan att de behöver anfallas.  Då skapar man ett ”förhandlingsläge” där ryssen kan säga ”vi har Baltikum i vårt våld, ska vi prata? Vilka eftergifter är ni beredda att göra?”. Alltså ett isolerat angrepp mot Sverige för att försätta Baltikum och Nato i en obekväm förhandlingssits, säger Karlis Neretnieks.

%d bloggare gillar detta: