Bloggaren gillar inte dystergökar vad gäller kriget i Ukraina

Här har vi en av dem:

https://www.svd.se/ukrainsk-expert-tror-sverige-ar-ryskt-mal

Försvarsmakten bedömer i nuläget risken för ett väpnat angrepp mot Sverige som låg, men att ingenting kan uteslutas. När SvD frågade experter om scenarier som innebär att Sverige kan dras in i en konflikt med Ryssland framhåller flera av dem att ett sådant händelseförlopp troligtvis är kopplat till Putins intresse för Baltikum. Sannolikheterna för ett sådant scenario är dock ytterst svårbedömda – vilket experterna också påpekar.

Andrey Buzarov är dock säker på sin sak: 

– Jag tror att Sverige är ett av Rysslands mål. Om man vill destabilisera Baltikum måste man destabilisera Sverige – inte Litauen eller Lettland. Sverige är ett stort land med många försvarssamarbeten. Därför ser Ryssland Sverige som en rival, säger Andrey Buzarov.”

%d bloggare gillar detta: