Vad innebär det att vara en nyttig idiot?

Nyttig idiot är en beskrivning av en person som löper andras ärenden utan att vara medveten om att så är fallet

Det kanske inte passar in i det här sammanhanget, men när du talar med en idiot, övertygade dig om att denne inte gör detsamma.

Så här uttrycker sig en icke-idiot idag i sin blogg (Lars Wilderäng):

Nederlagsdoktrinen i svenska medier är skrämmande – låt oss hoppas att Sverige inte hamnar i krig, för då kommer det kablas ut dagligen om hur Sverige ska falla, förlora och ge upp det närmsta dygnet.

Verkligheten är att Ukraina och ukrainarna gör motstånd. Det betyder inte att kriget är vunnet, annat än moraliskt och psykologiskt, och det här är inte en sprint utan ett maraton. Men man bör visa respekt för de ukrainska uppoffringarna och sluta utmåla det hela som att de när som helst ska förlora, när man i själva verket åstakommit stordåd mot en på pappret övermäktig angripare.

%d bloggare gillar detta: