Lidköping växer, men skogarna krymper

Den där tillväxten vad gäller befolkningen utgörs mest av motorfolk.

En sak är dock säker. Skogarna krymper och det i en rasande takt, något som illustreras av det månlandskap som framträder på bilden här ovan – ett månlandskap som våra lokala politiker har godkänt, med ett rungande ja.

När Palme var statsminister brukade några anförvanter sätta ett svart kryss på de tidningsfoton där han medverkade. Något sådant skulle bloggaren aldrig ha tagit sig för. Han beundrade den intellektuella socialdemokrati som styrde landet under många år – med företrädare som Tage Erlander, Olof Palme och Ingvar Carlsson.

Men när bloggaren blir varse det dagens socialdemokrater hittar på (på det lokala planet) – då kommer pennan fram, och krysset är ett faktum.

Snacket om Hållbarhet är en pappersprodukt, måhända tillverkad av något av de tusentals träd som varje år offras på tillväxtens heliga altare. Engagemanget saknas. Fernissan är tunn, blott pliktskyldigast påstruken

%d bloggare gillar detta: