Om vi (Sverige) inte går med i NATO kommer Ryssland att gå till angrepp

Bill Browder: ”Ryssarna kommer att knacka på er dörr”

https://www.dn.se/ekonomi/bill-browder-ryssarna-kommer-att-knacka-pa-er-dorr/

Citat ur DN-artikeln

Bill Browder är förvånad över att Sverige inte redan är medlem i Nato. Det är chockerande att Sverige vill vara ensamma i en situation där det finns ett ont imperium bara några hundra mil österut, säger han och man kan anta att han syftar på en engelsk mil, som är 1,6 kilometer.

– Det är en anmärkningsvärd brist på handlingskraft av era politiker att ni inte har gått med i Nato och jag hoppas för er skull att ni går med för ni behöver all hjälp ni kan få om Putin kommer efter er. Se vad som händer i Ukraina. Väst hjälper till med vapen men det finns en motvillighet mot att bli involverade så ukrainarna är ensamma i detta. Jag tror inte att svenskarna vill vara ensamma när ryssarna knackar på er dörr. Faktum är att om Ukraina faller och Ryssland vill expandera kommer siktet vara inställt på icke-Natoländer först.

Tror du att ryssarna kommer att knacka på vår dörr?

– Utan tvekan. De kan och kommer att göra det. Det är en politisk oaktsamhet under två decennier att Sverige inte har gått med i Nato.

Annons
%d bloggare gillar detta: