Hälsa hem – schema

På Västnytt var det ett inslag från den kommunala vårdapparaten i Alingsås.

De som jobbar natt och har heltid jobbar 23 nätter på 6 veckor, dvs 23 nätter av 42. Cheferna (de som aldrig jobbar natt) använder benämningen hälsoschema. Men hur förfärligt måste det inte vara att jobba 55% av alla nätter??

Under mina år i sjukvården jobbade nattpersonalen alltid 2 – följt av 4 lediga nätter. Det ger en procentsats på 33.

Men den moderata Alingsåspampen tycker att ”hälsoschemat” är helt OK:

Eva-Lotta Pamp (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden tycker inte att politiker generellt ska lägga sig i schemaläggningar. Det är nästan svårt att göra all personal nöjd. Heltidsresan och heltid som norm bör fortgå…

Säga vad man vill om denna Pamp – röstfiske ägnar hon sig absolut inte åt!

Annons
%d bloggare gillar detta: