I morgonväkten sitter bloggaren och förargar sig över nattväktarstaten

Ett smygfoto på bloggaren nu på morgonen

Men ingen skall inbilla sig att denne är anhängare av nattväktarstaten!

Wikipedia: En nattväktarstat (även kallad minimal stat) är inom politisk filosofi ett statsskick där statens uppgift är begränsad till att upprätthålla fundamental säkerhet, såväl inre sådan som yttre. En tänkt nattväktarstat ansvarar således för rättsväsendepolisverksamhet och försvar, medan övrig verksamhet i landet – utbildningräddningstjänstsocialtjänstsjukvårdinfrastruktur, etc. – ombesörjs av medborgarna själva enligt frivilliga förbindelser. Nattväktarstaten begränsar sig till att försäkra att medborgarna kan ”sova tryggt om natten”. Begreppet myntades inom 1800-talets liberalism.[1]

Annons
%d bloggare gillar detta: