50+ Då åker finporslinet fram!

Den här tallriken köpte jag för 50 år sedan. Idag är den åter högaktuell.


Regeringskansliet:

I juni 2022 arrangerar FN högnivåmötet Stockholm+50 där Sverige står som värd, tillsammans med Kenya. Då är det femtio år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum, Stockholmskonferensen 1972. Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att bidra till att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla, där ingen lämnas utanför.

Att vi bor i ett 50+ hus har inget med miljöengagemanget att göra, men mitt intresse för miljö och natur grundlades redan under andra halvan av 1960-talet, för närmare 55 år sedan.

Men det skulle vara svårt att jobba politiskt eller mer aktivt i naturskyddande organisationer (som inte törs slå näven i bordet). Att kompromissa när det gäller miljöfrågor är helt enkelt inte min grej.

Detsamma gäller för våra ekosystem. Kompromissviljan hos naturen är nämligen totalt obefintlig. Går vi över gränsen, så går det åt skogen.

Annons
%d bloggare gillar detta: