Först Södra Råda kyrka, och nu Petersburg.

Södra Råda kyrka hann vi aldrig besöka innan pyromanen slog till (2001). Det positiva är att nu är denna världsberömda kyrka (som av någon outgrundlig anledning saknade brandlarm) återuppbyggd igen.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/nybyggda-sodra-rada-gamla-kyrka-invigs

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fran-arkivet-2001-nar-den-unika-sodra-rada-kyrka-totalforstordes-i-en-anlagd-brand

Nu tidigt på Pingstaftonens morgon började det brinna i Petersburgs fritidsanläggning i Skara. Där har vi varit många gånger genom åren, men nu har av allt att döma hela byggnaden gått upp i rök.

Det är svårt att känna sig hänryckt när något sådant inträffar. Antagligen har någon galning tuttat på, precis som i Södra Råda. Men vi får förutsätta att anläggningen återuppbyggs.

I samband med en ev. återinvigning kunde man kanske passa på att byta namn. Vad sägs om Maidan Square? Petersburg ger ju en rätt fadd smak i munnen hos alla de som avskyr Putinväldet – och som inte tillhör gänget som är så himla korkade så att de ställer sig positiva till SD’s tilltag att försöka fälla vår justitieminister (trots att landet är i fara).

Jag tror att SD har gjort detta för att stoppa ett svenskt medlemskap i NATO. Som alla vet har ju SD:s ledning varit helt betagna av Putin och andra autokraters ledarskap. SD har dock tonat ned ”kärleken” sedan Rysslands överfall på Ukraina, inte av moraliska skäl – utan för att inte utradera väljarkåren.

Jag kollade på Räddningstjänsten om de hade något att förmedla om Petersburg. Det enda jag hittade var detta. Och det var från igår:

Trots att vi är många som avskyr Putins skräckvälde var det ändå en välsignelse att det inte var den denna byggnad som brann i morse:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Isakskatedralen

Tillägg: Nu kom Skaraborgs läns Tidning ut med mer info:

https://www.skaraborgslanstidning.se/2022-06-04/branden-i-petersburg—byggnaden-gick-inte-att-radda-helt-utbrand

Annons
%d bloggare gillar detta: