Vägen till någons hjärta går genom att blanda hopp med osäkerhet

Emma Frans: SVT:s kärleksexperter är dömda att misslyckas:

Kritiken har rasat mot SVT:s program ”Gift vid första ögonkastet” som många ändå blivit smått beroende av. Matchningen var usel, sägs det. En ny studie har överraskande svar på hur en idealpartner ska vara och agera.

https://www.svd.se/a/oWo8aj/emma-frans-kritiken-mot-svt-s-gift-vid-forsta-ogonkastet-fortsatter

Dokusåpan ”Gift vid första ögonkastet” går ut på att två vilt främmande människor som matchats ihop av en expertpanel ingår äktenskap redan vid sitt första möte. 

Men en forskningsstudie har visat att deltagarna i denna inte hade någon som helst ökad benägenhet att bli romantiskt intresserade av personer som överensstämde med deras på förhand bestämda idealpartner.

https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/08902070221085877

Deltagarna var mer romantiskt intresse av personer som de trodde var intresserade av dem, men också av dem som gav blandade signaler, alltså växlade mellan att visa intresse och vara ointresserade.

Vägen till någons hjärta går således genom att blanda hopp med osäkerhet.

Det är ytterst svårt att på förhand förutsäga vilka personer som kommer att falla för varandra. Vi vet inte ens själva vad vi vill ha. Sannolikheten att två främlingar skall inleda en romantisk relation med varandra är väldigt liten och det är i stort sett helt meningslöst att försöka para ihop två främlingar.

Annons
%d bloggare gillar detta: