(M)oraserna

DN:s Ledare: https://www.dn.se/ledare/kristerssons-hyllning-av-sd-ar-faktiskt-helt-forbluffande/

Saxat ur denna:

Anpassningarna av den moderata politiken och överslätningarna av SD:s har vi redan sett flera gånger. Som när M:s ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svanteson slog fast att ”våra partiers migrationspolitik liknar varandra”. Då ska man komma ihåg att för SD är ”återvandring” en central fråga.

Kanske var det därför det inte väckte särskilt stort uppseende när Ulf Kristersson i sitt Almedalstal i måndags valde att hylla Sverigedemokraterna. ”Inget annat parti har som SD i stark motvind stått upp för att vi inte kan öka invandringen om vi ska ha en chans att klara integrationen,” sa M-ledaren.

Det är ett häpnadsväckande påstående.

Sverigedemokraterna har sina rötter i vit makt-rörelsen. Visst har SD alltid varit emot invandring, men aldrig för att partiet är intresserat av integration. Tvärtom har utgångspunkten varit att vissa hör hemma i Sverige, andra gör det inte. Partiet vill sköta sorteringen.

Nu har Moderaterna bestämt sig: bästa sättet för att nå makten är att göra det i sällskap av Sverigedemokraterna. För att det ska gå krävs att politiken anpassas. För att det ska bli aptitligt måste SD skrubbas rent, inklusive dess historia.

https://www.synonymer.se/sv-syn/moras

Annons
%d bloggare gillar detta: