Kung Agenors dotter far illa

Och det är vårt fel, alla vi som struntar i alla varningar och fortsätter att flaxa och fara, skövla och konsumera.

The Guardian om den fruktansvärda torka som härjar i Europa:

https://www.theguardian.com/environment/2022/aug/08/the-new-normal-how-europe-is-being-hit-by-a-climate-driven-drought-crisis

Europa (enl Wikipedia): Kung Agenors dotter Europa var en dag ute med sina vänner på en äng nära havet där de plockade blommor. Guden Zeus fick då syn på henne och fylldes med en stark lidelse till flickan. Han intog skepnaden av en mycket vacker vit tjur som betade i närheten av prinsessan. När Europa fick syn på tjuren kunde hon inte stå emot frestelsen att gå fram till den och Zeus lockade henne att sätta sig på hans rygg. Först strövade han lugnt runt med henne på ängen men snart rusade han ut i havet med en förskräckt och hjälplös Europa på ryggen. Det sägs att han rusade över hela Europas kontinent (därav dess namn) innan han slutligen tog henne till Gortyn på ön Kreta. Där parade han sig med henne. Europa födde senare Zeus trillingsöner Minos, Radamanthys och Sarpedon.

Annons
%d bloggare gillar detta: