Tack NLT!

Tack för att ni hjälpte mig med att ta reda på orsaken till att bokarna har fällts i Villa Giacominaparken!

Citat från NLT.se:

NLT har uppmärksammats på att det pågår trädfällning i Villa Giacominaparken i Tofta. På en handfull av träden återstår bara en del av själva stammen. Detta beror på att några bokar i parken är konstaterat svampangripna och behöver tas ned.Vi har varit i kontakt med arborister som konstaterat att träden måste tas bort på grund av att de är svampangripna och att de därmed också utgör en säkerhetsrisk, berättar Anders Kindberg, områdeschef fastighet/park i Lidköpings kommun.

Totalt handlar det om knappt tio bokar som ska tas bort. Arbetet förväntas vara klart inom ett par veckor. Ett antal högstubbar kommer att lämnas kvar, men det ska också planteras nya träd.

Annons
%d bloggare gillar detta: