Evin Cetin är tolken mellan den ”vita världen” och de kriminella gängens värld

För tre år sedan lämnade hon politiken. Nu slutar Evin Cetin också som advokat – ett jobb där hon företrätt familjer i mål som rör brutala dödsskjutningar. I stället har hon intervjuat unga killar med ett pris på sitt huvud, som beställt mord på sina vänner, och som är fast i drogekonomin. Resultatet blev boken ”Mitt ibland oss”.

https://www.dn.se/kultur/evin-cetin-jag-vagrade-gora-det-som-forvantas-av-kvinnor-fran-mellanostern/

En av killarna i boken sade att Evin känns som en tolk mellan två världar. Den ”vita världen”, som vår värld kallas av de kriminella. Alltså en värld med bostad, arbete, trygghetssystem, vita pengar. Och deras värld, den som pågår helt utanför samhället.

Efterfrågan på narkotika ökar hela tiden, inte minst från välbärgade delar i våra städer. Så även om vi slänger ut alla invandrarungar från landet kommer försäljningen att fortsätta, skött av andra. Som en av killarna i boken säger: Vilka är värst, de som är beroende av droger för att njuta, eller vi som är beroende av att sälja – för att överleva?

För de flesta säljarna är den enda kontakten med ”den vita världen” när de överlämnar droger omkring Stureplan eller i grönskande villaområden.

https://www.bokus.com/bok/9789180021975/mitt-ibland-oss/

Annons
%d bloggare gillar detta: