Bruno K. Öijer (min favoritpoet) kräver bättre klimatpolitik

Mänskligheten är på väg mot en katastrof som våra barn måste försöka hantera i framtiden – om inget görs.

Det går att driva en politik som ställer om vårt samhälle så att vi börjar leva ett gott liv inom planetens gränser. Vi är redo att ställa om – och vi behöver ett politiskt ledarskap som gör det möjligt.

Men i årets valrörelse är den nödvändiga omställningen av vårt samhälle osynlig. Nära 2 000 forskare och anställda i forskarvärlden gick nyligen ut och vädjade till Sveriges politiker att sätta klimatfrågan högst på agendan. 

Vi säger detsamma – klimatfrågan och barnens framtid är den viktigaste frågan i årets val. Svenska politiker – bekänn färg! 

Teknisk utveckling är viktigt, men att det krävs mycket mer än så. 

Våga tala om att vi måste vara beredda på förändringar och för fram det positiva med en omställning. Våga tala om vilken politik ni tänker driva för att det ska bli verklighet. Våga ta ledarskap för ett gott samhälle som inte ödelägger framtiden för våra barn.

De 134 artisterna bakom uppropet finns listade här:

https://www.aftonbladet.se/a/nQaJ3o

Annons
%d bloggare gillar detta: