Den bajsbruna politiken har kuppat sig in i maktens innersta rum 


”Under valnatten vaknar jag med en klump i halsen. Kollar rösträkningen i ett illa genomtänkt beslut, och sumpar alla chanser för en fortsatt skönhetssömn.”

https://www.gp.se/kultur/kultur/under-valnatten-blev-vi-mördarens-mamma-1.80979141

”…främlingskapet många av oss känner just nu, i ett Sverige post Sverigedemokraternas helgseger. Alienationen som uppstår när Rebecka Fallenkvist, partiets egen tv-profil och kandidat till regionfullmäktige i Stockholm, häver ur sig en uppenbar nazistreferens under valvakan.”

”Hur kunde denna utveckling ske? Hur har denna empatiska förskjutning lyckats slå rot i var femte röstberättigad svensk?”

”Vi måste prata om deras frågor, hette det. Men i verkligheten var det inte frågorna som anammades. Det var innehållet i en främlingsfientlig politik, språket och synen på andra människor som imiterades, som dammsögs på fula formuleringar och förvandlades till rumsrena pressmeddelanden och valprogram.”

Annons
%d bloggare gillar detta: