Olof Ehrenkrona: Putin måste besegras!!!

Morgondagens ledare i SvD:

https://www.svd.se/a/y67OVa/att-besegra-honom-ar-vart-enda-val

Citat från slutet av Ehrenkronas strålande ledare:

I stället kommer nya ryssar att kallas in för att antingen själva dö på slagfältet eller för att döda vänner och anhöriga i ett grannland, som inte har gjort en enda ryss något ont förutom att de har stått upp mot förtrycket från ett förbrytargäng av korrupta maktgalningar i Kreml.

Putin klädde sig återigen i offerkofta. Han påstod lögnaktigt att krigets orsak var att väst ville krossa Ryssland och utövade utpressning med sina kärnvapen. Om han själv tror på sina vanföreställningar eller om det handlar om politisk manipulation kan inte fastställas utan ingående samtal med honom av en rutinerad psykiatriker eller psykolog. 

Men ingen nykter bedömare ser något annat än att kriget startades av Putin och att hotet om massförstörelsevapen är hans eget för att betvinga sina motståndare. Det vill säga alla de anständiga människor som står upp mot honom och vägrar att vika ner sig för de groteska förbrytelser som han har iscensatt och personligen är ytterst ansvarig för.

Det var en tyrann som framträdde inför det ryska folket. En tyrann med ryggen mot väggen och som hotar med Harmageddon om han inte får som han vill. Ska vi då ta hans hot på allvar?

Ja, det bör vi göra. Vi ska lyssna och ta honom på det allvar som lämpligt när en desperado uppträder i grannskapet. I slutet av sitt anförande gav han oss helt själv svaret på varför han måste besegras, när han om sitt hot om kärnvapen sade: ”Jag bluffar inte.”

Vår slutsats är därmed också klar: Seger över Vladimir Putin och hans krets är det enda anständiga handlingsalternativet som världssamfundet har.

Annons
%d bloggare gillar detta: