Att Hyland var begiven på alkohol, det visste vi, men att han dessutom var en elak djävul, det hade vi ingen aning om

Alex Schulmann minns Lennart Hyland:

https://www.dn.se/kultur/alex-schulman-hyland-blev-sveriges-storsta-tv-stjarna-vad-gor-det-med-en-manniska/

Det var framförallt kvinnor som var offer för Hylands förakt och han avskydde t.ex. idén om att kvinnliga journalister skulle kommentera sport.

På efterfesterna till ”Hylands hörna” brukade han anlända sent, gå raka vägen till pianot, dra ner gylfen och spela ”Blinka lilla stjärna” med det som göms där innanför. Till allas vilda jubel.

Bloggaren minns att Hyland var helt förskräckt när Per Oscarsson drog av sig långkalsongerna, men han hyste inga betänkligheter över sitt klinkande på pianot.

Inför en intervju ska ha frågat SVT:s Eva Beckman: ”Har du lika mycket hår där nere?”

När nyhetsuppläsaren Birgitta Karlström (syster till tv:s dåvarande underhållningschef Åke Söderqvist) skulle göra sin första radiosändning
öppnas dörren till studion, och in kommer Hyland. De är inte bekanta, och hon kan inte säga ett ord till honom, för hon ligger live. Hyland börjar mixtra med hennes enda ljuskälla, den skrivbordslampa som är riktad mot manuset. Han släcker och tänder, släcker och tänder. Sedan börjar han skriva lappar, som han lägger över hennes manus. En minns hon särskilt: ”Den där feta djäveln som tror att han är rolig, Åke, är det din bror?” Sedan reser Hyland sig och går ut.

Hyland fortsatte att bära hem sin egen död i bruna påsar, och ingenting kunde stoppa honom. 

Annons
%d bloggare gillar detta: