Symmetri och humor attraherar

En halv sekund. Så lång tid tar det för din hjärna att bestämma om du är attraherad av en annan människa.

https://www.dn.se/insidan/det-avgor-om-nagon-blir-attraherad-av-dig/

De flesta av oss attraheras av symmetriska ansikten och proportionella kroppar. Det är en signal om att personen ifråga har bra gener.

Vi letar efter ansikten som känns bekanta. Ett ansikte som man ständigt ser är sitt eget, därför kan det tyckas att många par har liknande drag.

Det finns undersökningar som visar att människor bedömer personer som ser ut som dem själva som mer pålitliga!!

Ett bra knep för att uppfattas som attraktiv är att dämpa ljuset när man träffas. Då vidgas ens pupiller och stora pupiller tycker vi är attraktivt. Men det absolut bästa sättet att uppfattas som attraktiv är att vara snäll. Vi skattar snälla och glada människor som mer attraktiva än de som inte är det.

Men humor är den egenskap som de flesta av oss sätter längst upp på listan över egenskaper vi vill att en partner ska ha.

Så här vet du att någon är attraherad av dig:

Personen försöker få ögonkontakt och håller kvar blicken i mer än en och en halv sekund. Tittar personen ner och sedan upp igen så är det ett säkert tecken på ett hen är intresserad. När vi ser någon vi uppfattar som attraktiv vidgas även pupillerna.

Personen fixar till sig – kanske rättar till något som sitter snett, slickar sig om läpparna eller drar händerna genom håret.

När personen du pratar med vänder hela kroppen mot dig betyder det att hen verkligen är intresserad av vad du har att säga. Lutar sig personen även närmare mot dig, för att inte missa något du säger, är det ett tecken på attraktion.

Om en person skrattar mycket, visar tecken på nervositet och blir lite fumlig kan det också betyda att hen är intresserad och attraherad av dig.

Annons
%d bloggare gillar detta: