Stina Oscarson kölhalar Ulf Kristersson

https://www.svd.se/a/ve3GJL/stina-oscarson-nej-erdogandockan-ar-inte-smaklos

”Ulf Kristersson har redan från olika håll kritiserats för att inte tillräckligt tydligt ha stått upp för yttrandefriheten och påtalat att aktionen – om än han ansåg den avskyvärd – var fullt laglig. Men i stället för att rikta fokus på det han inte sa bör vi rikta ljuset på det han faktiskt sa. De ord han använder. För det är där det allvarliga ligger. Att han talar om aktionen som ett sabotage mot vår Natoansökan. Och att det är farligt för rikets säkerhet. Ty med dessa ord öppnas dörrar till att helt annan lagstiftning slår till, där plötsligt yttrandefriheten kan sättas åt sidan på rättslig grund. Inte minst efter de skärpningar av terrorlagstiftningen som skett de senaste åren. Och uttalandet är precis den typ av förskjutningar som jag och flera andra varnade för när vi under hösten protesterade mot förslaget till ny lag vad gäller utlandsspioneri.”

Bloggarens kommentar: Är det något vi behöver göra så är det att kränka den notoriskt lättkränkte autokraten Erdogan, gång på gång på gång.

Nils Funcke går hårt åt Kristersson, Billström och Norlén i ett debattinlägg i SvD:

https://www.svd.se/a/Q7PXAP/nils-funcke-kristersson-och-billstrom-agerar-extremt-olampligt-kring-erdogandockan

Annons
%d bloggare gillar detta: