Anders Q Björkman om mammamaskulinister


https://www.svd.se/a/wAn6G1/efter-pappafeministen-nu-kommer-mammamaskulinisten

Saxat ur artikeln:

Allt oftare funderar Björkman på om pojkar har fler och större hinder än flickor, varför det i så fall är så och vad som kan göras åt det.

Pojkar klarar skolan sämre än flickor, diagnosticeras oftare med adhd, drabbas hårdare av arbetslöshet på grund av avindustrialisering och tillbringar mer fritid framför skärmar på bekostnad av sociala aktiviteter.

Flickor utklassar pojkar i skolan i utvecklade nationer. Den utvecklingen kan göda extremhögern, som tycks utöva en särskild lockelse på besvikna unga män.

Även om män fortfarande sitter på samhällets toppositioner, så dominerar de också i botten – bland dem som inte klarat skolan och som lever utanför samhället. Det faktum att en av fem svenska tonårspojkar knappt kan läsa gör att man kan förmoda att det lägsta skiktet får kontinuerlig påfyllning av nya män.

På sistone har Björkman lagt märke till att flera unga kvinnor oroar sig för sina söner, just för att de är pojkar. Hur ska det går för dem i skolan, hur mycket tid kommer de att lägga på tv-spel, tänk om de blir incel-män, våldsamma eller kriminella?

Vad vi ska kalla dessa kvinnor? Mammamaskulinister? Hur som helst är de varmt välkomna in i debatten.

%d bloggare gillar detta: