Två hjärtlösa partier

Ur Ledaren i DN på ”Alla hjärtans dag”:

I Tidöavtalet står det att rätten till tolk i kontakt med det offentliga Sverige ska begränsas. Den som har uppehållstillstånd eller svenskt medborgarskap ska enligt regeringen få bekosta eventuell tolkhjälp själv. Nya sjukvårdsministern Acko Ankarberg Johansson (KD) gick förvisso snabbt ut och förklarade att det skulle bryta mot både patientlagen och hälso- och sjukvårdslagen att ta bort rätten till tolk i vården, men efter hård kritik från SD backade hon in i fållan igen. Än har dock inget förslag från regeringen kommit.

Moderaterna och Sverigedemokraterna i Region Stockholm går därför nu före och föreslår att patienter i Stockholm som behöver tolk ska betala 500 kronor för tjänsten. Den prislappen ska inte räknas in i högkostnadsskyddet utan tillkomma för varje vårdbesök när tolk behövs. För någon med stort vårdbehov blir kostnaderna snabbt betydande.

Läs hela ledaren här:https://www.dn.se/ledare/m-och-sd-offrar-vardpersonalen-for-att-satta-invandrare-pa-plats/

Ordet grym kan användas för att karaktärisera dessa politiker:

https://www.synonymer.se/sv-syn/grym

Ren rasism hör inte hemma i svensk sjukvård

Annons
%d bloggare gillar detta: