Om vådan av kombinationen ungdomlig hjärnstorm och EPA-innehav

Igår kväll var vi hos en granne för att titta på hens lägenhet. Vi står i ett av rummen och kikar ut över gården. Då kommer det en EPA-traktor farande. Den färdas motsols. Ut ur ena sidorutan hänger en yngling med hela överkroppen och det skrattas och skränas inne från bilen. När fordonet har kommit i höjd med hus 69 ökar det farten och med högsta möjliga hastighet far det förbi 71:an och pergolan. Fordonet lämnar sedan området med ynglingen fortfarande hängandes ut ur sidorutan.


Hade det kommit någon och promenerat där bakom hörnet kunde det ha slutat riktigt, riktigt  illa.

Vi får hoppas att det här inte upprepas. Vi minns sladdandet inne på Lidenområdet. Det gick väl an, men blir det en vana att köra runt vår runddel måste vi agera, och det kraftfullt! Annars kan liv gå till spillo.

Mer om prefrontala cortex hos ungdomar finns att läsa här:

Det är lugnare med flickorna, även om de hellre tittar på mobilen än ut genom vindrutan.

För någon vecka sedan såg vi faktiskt hur fyra flickor kröp in i en mopedbil utanför Willys, och drog iväg.

Utvecklingsgraden avseende prefrontala cortex hos de föräldrar som släpper ut sina ungdomar i denna typ av fordon är något som man knappt vågar tänka på.

Annons
%d bloggare gillar detta: