Vi tog en runda till

Eftersom Majlis och hennes far var tvungna att återvända till Stockholm redan på morgonkvisten fick vi ägna andra dagen av Vårrundan till annat än att leta efter robotgräsklippare. Bl.a. besökte vi Formfabriken i Källby och Ateljé Målande Syster på Lilla Skedeslid i Medelplana. Där visade Renée Ungh prov på ett mycket gott konstnärskap! Vi kikade även till torpet Stenstugan i Västerplana – som vi lämnade 2004. Det har sett rätt nedgånget ut på senare år. Men nu har en ny torpare tagit över – uppenbarligen en med stor fallenhet för sysslan. Vi stötte på våra gamla torpargrannar och fick förmånen att avnjuta en mycket god rabarberpaj. Porslinsdockan hittade vi i ett av Klingspors växthus. Men hon fick inte följa med oss hem. Och inte trollet heller.

Granntorpet Lönnelid:

Vi saknade såklart den här lilla tösen:

Annons
%d bloggare gillar detta: