Mormor Lisa med sitt stora hjärta, här sittandes i förmaket

Här sitter mormor Lisa i förmaket på Båltorp. Det var där inne julgodiset fanns (det från släkten i Junkragården i Varnhem var i en klass för sig). Där fanns även den fnösketorra julgranen med levande ljus. Brandsläckaren var uråldrig men behövde som väl var aldrig plockas fram.

Någon kammare fanns inte i boningshuset men mormors hjärta var ändå stort och varmt.

Över gärdena utanför fönstret är det bara en kilometer till Löfwings café men vid tiden för fotot klarade man sig bra utan kaffeställen. Skafferiet med mormors alla kakburkar var nämligen ett populärt tillhåll. Dessutom serverades det kaffe med fikabröd fyra gånger per dag – först innan mjölket tidigt på morgonen, därefter 11-kaffe och tre-kaffe. Sista fikat avnöjts vid TV-apparaten (med svartvit och flimrande bild), detta vid 8-tiden på kvällen.

1F075B08-A4D0-433E-813C-CB0DD1C4EFD6

 

 

En tanke på “Mormor Lisa med sitt stora hjärta, här sittandes i förmaket”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s