SD’s obehagliga agenda

I en SD-motion föreslås det att endast svenska medborgare (+ medborgare från de övriga nordiska länderna) skall tillåtas att låna böcker på våra bibliotek.

https://www.svt.se/kultur/sd-personer-utan-svenskt-medborgarskap-ska-inte-fa-lana-bocker

Undrar hur de tänker? Är det inte bra att invandrare är med i det offentliga rummet och dessutom på en arena där kunskap, kultur och språk är de bärande elementen?

SD’s agerande kan jämföras med det som nazisterna praktiserade mot judarna i Tyskland. Steg för steg inskränks rättigheterna.

Forum för levande historia ger oss en bild av hur tumskruvarna successivt kom att dras åt när det gällde judarnas rättigheter i Hitlertyskland.

7A86627D-7076-47E1-93AA-BBE90A4190FD

0247FA51-B68A-403A-8A3F-36EE122D56EC

SD är ett parti vars budskap fyller mig med äckel. Det synsättet hindrar mig dock inte från att ställa samma krav på de som har invandrat eller flytt från krig och förföljelse som på de som är födda här i landet (dvs ursvenskar). Skillnaden är bara den att ursvenskar som har begått hemska brott kan vi inte utvisa, vilket vi dock bör göra med de som har invandrat och sedan begått fruktansvärda våldsbrott här i landet.

Tänk på det att värre brottslingar än nazister har det inte funnits i mänsklighetens historia. Att SD med sina nazistiska rötter skulle kunna leda arbetet mot svår kriminalitet här i landet är ju både skrattretande – och framförallt: djupt skrämmande.

Att vara ursvensk och rösta på SD måste anses som svagsint, ja rent av dåraktigt.

Kvinnor läser mer böcker än vad män gör. Män är mycket mer benägna att rösta på SD än vad kvinnor är. Man blir klokare av att lösa böcker. Boklig bildning är en nödvändighet, för oss alla, oavsett kön eller etnicitet.

Om vi inte lyckas vända på utvecklingen finns risken att ett stort bokbål snart kan flamma upp nere på Listerlandet. I slutändan väntar ett KZ-läger, i skånska Sjöbo.