Bloggaren ägnar sig åt befogad uppvigling

Mia Skäringer skärskådade oss män när kvinnorna för en gångs skull fick dominera i Arenan. (Tror någon att våra politiker och Sparbanksstiftelsen hade satsat närmare en kvarts miljard om det ”bara” hade handlat om ett kvinnligt topplag då när bygget var aktuellt? Glöm det!).

1016545B-0B9E-4D1F-B3DC-134BB532ABC2

Mia borde även skärskåda pressen. Den lokala papperstidning, som avhandlar Mias event på några sidor, viker denna dag hela 6 sidor åt manlig idrott – men blott 1 ynka sida åt kvinnlig. Visst är det bedrövligt.

Hur kan bygdens kvinnor acceptera rådande förhållanden? Var är insändarna? Varför gör ni kvinnor inte uppror mot pressens mansgrisar? Var finns de kvinnliga uppviglarna?

Och vad säger den kvinnliga journalistklubben inom NWT Gruppen AB?