Rellobloggen

Efter att ha sett gårdagskvällens avsnitt av Skavlan, med intervjun med före detta pastor Emma Gembäck, hustru till pastor Peter Gembäck, googlar jag mig fram till Rellobloggen som har en del att säga om händelserna i Knutby.

Emma Gembäck gav ett mycket sympatiskt intryck i programmet, men det är obegripligt att hon inte har kastat ut sin man Peter för länge sedan.

Peter Gembäck kom från Falköpings Filadelfiaförsamling. När han var 19 år och mötte Åsa Waldau för första gången blev han tydligen helt betagen.

Under min skoltid hade jag ett inte ringa antal klasskamrater som hade denna som sin hemförsamling. När jag gick på Centralskolan (årskurs 3-6) var Filadelfia granne med slöjdsalen. Vi som inte var med i församlingen sa alltid Fila.

Men i vår familj häll vi oss till Svenska Kyrkan. Min konfirmationspräst Gordon Möne sa att han var konjunkturpräst, dvs det var så dåliga tider på 30-talet så det fanns inte mycket annat än präst att välja på om man ville ha mat för dagen.

En tro har jag, präglad av sunt förnuft. Men den är inte avhängig av konjunkturens upp- och nedgångar.

https://rellobloggen.wordpress.com/

Jag vill påpeka att de Filadelfiaanknutna klasskamrater jag hade var heljusta. Mamman till en av dem var boendekompis med min mor på Ranliden. Jag gillade henne skarpt och fick en gång nöjet att följa med henne till tandläkaren. Hon kunde få yrselattacker och ville att jag skulle följa med. Ett klokt val!