Däckad – men Venus inger hopp

Bloggaren är halvt utslagen av ett elakt förkylningsvirus – och det är inte så särskilt roligt.

Dagens snöfall gjorde det hela ännu värre. Trots att han utger sig för att vara miljörebell ogillar han snö, särskilt dagar när solen håller sig borta.

Men han försöker göra det bästa möjliga av situationen – den mesta tiden liggandes i soffan eller på en madrass på vardagsrumsgolvet. Är det något bra på TV, typ Husdrömmar eller Auktionssommar, höjer han blicken. Boken om den vidriga Scientologin ger viss förströelse, liksom att kolla hur det går för läkemedelsbolagen han är delägare i.

Bloggen ligger halvt om halvt för fäfot, men det där otäcka coronaviruset kan han inte släppa. Det blir med andra ord rätt många sök på #2019nCoV på Twitter.

Dagens höjdpunkt är den halva semla han får sig tilldelad till eftermiddagskaffet. Först var det Gerdas från Grästorp, men de senaste dagarna har han fått avnjuta Rådhuskonditoriets supergoda semlor.

Och nu ikväll kikar faktiskt Venus in genom fönstret. Det är således stjärnklart ute, något som kan tyda på att vår närmaste stjärna ger oss ljuset åter när morgonväkten väl är överstånden.