Ord och inga visor

Vissa på Folkhälsomyndigheten försöker dra en vals för oss.

Men det gör verkligen inte professor Björn Olsen:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7413650

I vår åldersgrupp är risken att dö (om man smittas) ungefär 8%.

Varför får vi inga råd från ansvariga myndigheter? Vad gör vi om medmänniskor i vår kommun börjar insjukna? Vågar vi gå ut eller skall vi e-handla på Willys? Hur blir det med skolor, arbetsplatser, evenemang, resor med kollektivtrafiken osv?

Frågorna är många. Svaren obefintliga. Beredskapen skall vi inte tala om. Den existerar helt enkelt inte på individplanet.

Det troliga är att det är likadant i Sverige som i Italien. Smittspridningen pågår redan, via till synes friska individer. Men så plötsligt dyker det upp flera smitthärdar, på en och samma dag. Några dagar senare kan situationen vara katastrofal. Samtidigt står medborgarna helt handfallna.

Om denna broschyr är till hjälp vet jag inte (Om krisen eller kriget kommer) https://www.dinsakerhet.se/kris-och-krig/broschyren-om-krisen-eller-kriget-kommer/broschyren-om-krisen-eller-kriget-kommer/

Men jag vill att det trycks upp en broschyr med ett annat budskap: ”När pandemin kommer”. För den kommer, det verkar oundvikligt. Och det är bråttom. Redan en bit in i mars kan det vara försent.