Ja må han leva!

De orden är det många av oss som vill utslunga när vi hör hur klokt Thomas Di Leva tänker

4DDA89D9-F594-418A-B83A-6DB6A82F671C

Mötesfriheten fastslås i den första paragrafen i regeringsformens kapitel om fri- och rättigheter – men kan inskränkas med hänvisning till bland annat ordningslagstiftningen, som ger möjlighet att begränsa rätten till sammankomster om det är nödvändigt för att motverka en epidemi.

Det var drastiskt, men givet situationen en klok åtgärd. För nu måste alla dra åt samma håll, och dämpa smittspridningen. Då behöver regeringen signalera att livet inte kan fortgå precis som vanligt.

Men det gjordes mycket olika tolkningar av beslutet. Artisten Thomas Di Leva drog den slutsats regeringen önskade. Han meddelade sina fans: ”Nu måste första prioritet vara att försöka stoppa spridningen och skydda våra nära och kära”.

Att han och bandet flyttar fram kommande konserter tills läget är säkrare. Han uppmanade: ”ha is i magen, håll i dina biljetter, ta hand om dig och de dina så ses vi så fort det här är över!”

Bloggarens tankar:

Men andra artister och eventarrangörer är inte alls lika hänsynsfulla. De kör på med sina till 499 pers fyllda scener och arenor.

De som trivs med att gapa och stoja på våra arenor må betänka att ett inte ringa antal av de som har ”friskförklarats” efter genomliden coronainfektion kan ha förlorat upp till 20-30% av sin lungkapacitet.

Inget att hurra över, kan tyckas.

På denna blogg den 7:e januari innevarande år:

https://bengtsfornojsammatankar.wordpress.com/2020/01/07/lungor-med-exsudat-som-ser-ut-som-frostat-glas/

Det som döljs bakom frostat glas kan således komma att visa sig först när man har ”tillfrisknat”.