När Sverige gick om Kina

Igår passerade Sverige Kina vad gäller antalet dödsfall, orsakade av COVID19.

Det var inte mycket att fira, lika lite som att vilja fira Nationaldagen pga att den våldsamme tyrannen Gustav Vasa valdes till vår kung denna junidag anno 1523 (regeringsformerna 1809 och 1974 är betydligt mer värda att fira).

Men det som timade igår försiggick under total tystnad: Ett litet land med 10 miljoner invånare har plötsligt fler döda än Kina med en befolkning som är 130 gg större.

Frågan är hur vi skall fira Nationaldagen.

Vi får väl plocka fram föräldrarnas gamla solblekta flagga från altanen på Mösseberg, den som slokar lika betänkligt som de myndighetsföreträdare som från första början har satsat på fel häst vad gäller bekämpandet av COVID19.

CFEB070A-04A6-4C3B-B139-2DFB1C22AE09