När bar överkropp bär emot

Igår hamnade vi nästan på kollisionskurs med en man när vi promenerade ner mot Skogshyddan.

Han pratade så högt i sin mobiltelefon så det hördes vida omkring. Samtalet handlade om alla de hamburgare han ätit, och om alla de han ämnade äta.

Mitt intryck var att han hade fått mer än nog av den varan. Men det värsta var att han gick omkring med shorts OCH BAR ÖVERKROPP!!

Det bör man absolut inte göra på t.ex. gator och torg och i butiker. Att gå omkring i bar överkropp bland främlingar på offentligt och bebyggt område är helt enkelt inte alls lämpligt. Att göra det i butiker där det säljs mat är direkt olämpligt.

Etikettsreglerna förtäljer när det kan passa sig att visa upp sig i bar överkropp:

https://www.svd.se/bor-jag-inte-irriteras-av-man-med-bar-overkropp

44D9500B-1E27-4E9D-AF12-BB97CC347E6E

Nu har jag endast tänkt till vad gäller mäns (av)klädsel.

Men jag minns när en man från Missionskyrkan (någon gång på 80-talet) hjälpte till i kassan på gamla Skogshyddan. Då kunde det dyka upp kvinnor från badstranden som ville köpa glass. Huruvida de ville ha topping vet jag inte, men det hände att vissa av dem var topless! Och det var lite väl magstarkt för den moraliskt oantastlige Och tänk vad som kunde ha hänt om han hade råkat trycka på fel ”knappar”…

Jag tror faktiskt att han till slut såg sig nödsakad att spika upp en skylt där klädkraven angavs: Inte munskydd, men bröstskydd – inte minst med tanke på blodtrycket hos den manliga kassapersonalen.

Således utförde denne driftige missionare ett viktigt folkhälsoarbete,  faktiskt när det är som allra bäst.