Rådaåsen är under angrepp

Idag på förmiddagen tog vi en cykeltur upp till Rådaåsen. Men väl däruppe drabbades vi av en chock. Några illgärningsmän har gjort breda gator genom skogen och slängt på makadam och grus där skvattram, ekorrbär och älggräs tidigare frodades.

Den breda gatan genom skogen har försetts med gatlyktor, modell jättehöga.

Det ser helt enkelt för jävligt ut och det är något oerhört att våra politiskt ”förtroende”valda kan åstadkomma något så illasinnat mot naturen och vår livsmiljö.

Att jag anklagar politikerna för att ligga bakom förödelsen föranleds av att jag slogs av tanken att detta måste vara det konstfrusna skidspår som det egoistiska kravställarfolket har lobbat för.

Tillskyndarna av skidspåret vet självklart vad deras rovdrift av naturen leder till, dvs mycket allvarliga klimatförändringar som redan har lett till att snövintrarna är som bortblåsta.

Då måste det ju (enligt kravmänniskornas logik) anläggas ett konstfruset skidspår. Att naturen samtidigt demoleras rör dem inte i ryggen

Det finns dessvärre inget som kan stoppa dessa (företrädesvis manliga) krafter. Det är först då den dagen är kommen när ekosystemen har totalhavererat som det dåliga samvetet kan komma ikapp.

Men då är det så dags – när tiden är inne att säga adjö till människans närvaro på denna planet.

Besöket där uppe på åsen avslutades vid Råda vy. Där kan  den som törs betrakta ytterligare ett exempel på vad våra förtroendevalda är kapabla till, dvs att godkänna en grustäkt så stor och ful som om en främmande himlakropp hade fått in en fullträff, mitt i den fina naturen.

EBC7770E-4674-4B34-B076-A9C4C3DB9DC6