Ett skott som kan få tyst på eländet

Visst är det bedrövligt med detta avfyrande av fyrverkeripjäser och olika sorters smällare.

Vad är det för ena oseriösa handlare som säljer skiten? Vore det inte bättre om pengarna gick till Radiohjälpen eller Röda Korset?

Både människor och hundar lider ena helvetes kval pga smällarna. Det låter ju som rena kriget.

En del människor drabbas, ofta i kombination med alkohol, av allvarlga fysiska skador. Det goda slutet uteblir, liksom det goda nya.

Men min bror lyckades få tyst på smällandet en nyårsafton i slutet av 60-talet. Han avfyrade ett militärt knallskott nära föräldravillan. Det blev dödstyst i hela Falköping efteråt. Nyårsfirarna lommade hemåt. Det fanns ingen anledning att skjuta iväg några pjäser efter den smäll brorsan hade åstadkommit, detta till stor glädje för många, inte minst för alla skotträdda hundar.

En och annan hund tog säkert skada när skottet briserade och bloggaren som befann sig blott 20 meter från krevaden har alltsedan denna händelse varit synnerligen skotträdd, ja ett tag faktiskt närmast pacifist.